Skip to main content

Gostovanje spletnih strani in upravljanje strežnikov

Že osnovne spletne strani in vse druge sodobne informacijske storitve, ki so namenjene večjemu številu uporabnikov ali pa za dostop iz različnih naprav in lokacij delujejo na strežniku. Strežnik je poseben računalnik (ali pa skupina računalnikov), ki je prilagojen za zagotavljanje vsebin in storitev drugim napravam. V sklopu naših storitev lahko najamete strežnik za gostovanje spletnih strani in elektronske pošte, ter tudi drugih storitev in aplikacij. Po potrebi poskrbimo tudi za registracijo domene, SSL potrdilo, prenos podatkov, …

Gostovanje spletnih strani

Za vsako spletno stran, elektronsko pošto ali pa program, ki je dostopen izven vaših prostorov običajno potrebujemo strežnik, ki je direktno povezan na hitro internetno povezavo. Včasih je bilo potrebno strojno opremo za strežnik kupiti in upravljati v lastni režiji, danes pa je to razen v posebnih primerih povsem nesmiselno. Z razvojem oblačnega računalništva in strežniških gruč, je bolj smiselno najeti potrebne strežniške zmogljivosti, ki jih lahko v večini primerov tudi prilagajamo ali povečujemo glede na trenutne potrebe.

Ponudimo vam lahko zelo osnovna gostovanja npr. samo za spletno stran, v kombinaciji z e-poštnimi predali in pa z drugimi storitvami po vaših željah in vam tudi vse pripravimo, tako da se vam ni potrebno ukvarjati z tehničnimi podrobnostmi. Gostovanja se pričnejo že od 5 EUR+ddv/mesec naprej, seveda prilagojeno zakupljenemu obsegu in storitvam.

Registracija domen

Domena je ime (npr.: tech.si) s katerim neposredno označimo svojo spletno stran za dostop, hkrati pa je lahko tudi blagovna znamka podjetja. Že od samega začetka je sistem zasnovan tako, da se domene najemajo za določeno časovno obdobje (najmanj 12 mesecev).
 Ker večina strank najraje vidi, da mi poskrbimo za kompletno storitev zagona spletne strani, kar pomeni tudi registracijo domene in vnos nastavitev v DNS strežnik, imamo možnost nakupa domen različnih končnic npr.: .si, .net, .com, .info, .guru, .... in še veliko drugih. Če želite izvedeti ali vam lahko domeno z želeno končnico registriramo, nam sporočite in vam bomo javili v najkrajšem času vključno z ceno.

Za večino domenskih končnic vam lahko ponudimo konkurenčno ceno glede na storitev, s tem, da se pri nas držimo načela fairplaya, kar pomeni, da ima domena vedno enako ceno (razen, če se registrira za več let), ne da je prvo leto za pol cene, potem pa se v naslednjih letih pri podaljšanju plačilo podvoji.

Upravljanje strežnikov

Če za svoje delovanje potrebujete ali imate spletni strežnik, pa vam administracija in skrb za varnost povzročata težave, vam lahko pomagamo in v celoti ali pa samo za določena opravila poskrbimo mi:

  • napredne nastavitve pravic
  • ftp dostopi
  • nastavitve periodičnih opravil
  • namestitve dodatnih programskih paketov
  • namestitev SSL potrdila
  • preusmeritve domen
  • kontroliranje dejanskega stanja

Prenos podatkov

Če želite podatke in vsebine na strežniku prenesti iz obstoječega na drug strežnik, vam lahko pomagamo pri organizaciji najlažjega prehoda, sami izvedbi ali pa samo v delu, kjer sami ne bi zmogli.

 

Email