Skip to main content

Drupal CMS

Drupal CMS

Drupal je odprtokodni sistem za upravljanje vsebin, kar pomeni da je v bistvu osnova na kateri se lahko gradi poljubne spletne strani in aplikacije, ki poleg osnovnih vsebin zahtevajo tudi kasnejše spremembe ali druge obdelave. Prednosti kot so stabilnost, varnost, modularnost, ter enostavno ustvarjanje vsebin so razlog, da so na njegovi osnovi narejene tudi najbolj zahtevne spletne strani in aplikacije.

 

Je ena izmed CMS (content management system) osnov, ki so vodilne po številu inštalacij in ga zaradi vseh lastnosti uporabljajo tudi spletna mesta z velikim številom uporabnikov kot je npr. White House v ZDA (https://www.drupal.org/u/whitehouse) in tudi druge, ki jih lahko poiščete med referencami na Drupal.org.

Mogoče je malo prezahteven za čisto osnovno predstavitveno spletno stran ali pa tudi za ozko specializirano spletišče kot je npr. spletna klepetalnica, kar je precej lažje narediti in upravljati z specializiranim sistemom, odličen pa je za vse ostale primere, kjer se vsebina dodaja ali spreminja, vsebuje več različnih tipov vsebin in je lahko tudi prikazana na več načinov.

Če že imate spletno stran postavljeno na osnovi Drupal-a ali pa bi jo želeli izdelati, vam lahko pomagamo pri celotni postavitvi ali pa pri postopkih, kjer potrebujete dodatno pomoč.

 

Email