Skip to main content

PrestaShop spletna trgovina

PrestaShop

PrestaShop je brezplačna, odprtokodna rešitev za e-trgovino (ali pa spletni katalog), ki v enem paketu prinaša vse potrebno za uspešno prodajo tako na strani kupcev, kot tudi administratorjev trgovine, hkrati pa je poljubno razširljiva po funkcionalnosti z dodatnimi moduli in oblikovno z različnimi predlogami. Ena izmed glavnih prednosti je prilagojenost vsem sodobnim trženjskim tehnologijam, tako za spletne iskalnike, kot tudi za druge tržne kanale.

Podpora za večjezičnost in obstoječ prevod okolja v slovenščino sta že vgrajena, seveda pa je pomemben tudi jasen plan razvoja programske opreme za naprej, kar pomeni da se bo vložek v postavitev verjetneje povrnil, kot pa da bi bilo treba že v kratkem času razmišljati o drugi osnovi.
  
Ravno te lastnosti so bile razlog za odločitev, da bomo PrestaShop izbrali za osnovo, ki jo bomo priporočali našim strankam, kadar bodo potrebovali spletno trgovino, ter da bomo v celoti podpirali vse tehnologije, ki so potrebne za uspešno postavitev in delovanje.

Za popolno sliko, kaj vse PrestaShop omogoča je najbolje obiskati stran razvijalca na naslovu: www.prestashop.com, hitri pregled glavnih lastnosti pa si lahko pogledate spodaj.

Uporabniški vmesnik

Uporabniški vmesnik je del, kjer obiskovalcem strani predstavite vaše izdeleke ali storitve preko različnih elementov, ki so na razpolago: drsne slike, udarni oglasi, novosti, uspešnice, pojavna okna, ... Preko tega vmesnika poteka tudi nakup in druga komunikacija z kupci.

uporabniški vmesnik

 

Pisarna

Pisarna ali back-office predstavlja okolje, ki je namenjeno in oblikovano za upravitelje spletne trgovine. Glede na določene pravice se lahko nastavljajo vse opcije trgovine, dnevno pa se uporablja za vnos artiklov, pregled naročil, ogled obiska, ter druge prodajne akcije. Okolje je oblikovano za čim lažje in hitrejše delo, možno pa ga je še dodatno razširiti in dodalati.

pisarna

 

Sodobna oblika z odzivno (responsive) tehnologijo

prestashop responsive

Osnovna namestitev PrestaShop trgovine že vključuje popolno predlogo z vsemi potrebnimi elementi, tako da lahko takoj po postavitvi pozdravite vaše kupce. Predlogo je mogoče enostavno prilagoditi z spremembo pisav in barv z vključenim modulom Live Configurator.
Odzivna (responsive) tehnologija izdelave predloge omogoča, da se ta avtomatsko prilagaja vrsti in velikosti naprave na kateri se stran prikazuje, ter na vsakem zaslonu izgleda odlično, od namiznega računalnika do telefonov in tablic.
Če želite grafični vtis spletne strani še povečati, lahko raziščete med več kot 2000 profesionalnimi predlogami na strani Prestashop Addons, ter namestite tisto, ki najboljše dopolnjuje predstavitev vaše dejavnosti.

 

Poljubna razširljivost z moduli

prestashop moduli

Paket že v osnovi vsebuje vso potrebno funkcionalnost za spletno trgovino ali katalog, vendar pa imajo različne dejavnosti različne potrebe, zato je tudi tukaj na razpolago ogromno število modulov in razširitev, od dodatnih grafičnih elementov za pospeševanje prodaje, orodij za trženje, novih komunikacijskih kanalov, do razširitve administratorskega okolja z dodatno statistiko ali orodji za večjo produktivnost.

Podpora, posodobitve

Zaradi velike razširjenosti, odprte kode in poslovnega modela izdelovalca, praktično nimate omejitev pri kateri koli želji, ki bi se vam pojavila pri vzpostavitvi ali pa pri kasnejšem vzdrževanju ali nadgrajevanju vaše spletne trgovine. Večino opravil lahko naredite sami, če se ne želite s tem ukvarjati lahko izbirate med množico strokovnjakov in ste zato bistveno bolj neodvisni, kot pri  drugih vrstah trgovin. Enako velja tudi pri oblikovanju in seveda razširitvah z funkcionalnimi moduli.

Varnost

Če se držite osnovnih načel je PrestaShop zelo varen sistem, saj se že ob namestitvi preverijo vse varnostne zahteve in če sami ne ustvarite kakšne pomanjkljivosti, ter vsaj občasno posodobite programsko opremo, posebnih problemov ne bi smelo biti. Zaradi velike skupnosti uporabnikov se tudi morebitne varnostne pomanjkljivosti hitro odkrijejo in zgodovinsko tudi zelo hitro odpravijo, kar pri kakšnem drugem sistemu ne velja.

Kako vam lahko mi pomagamo ?

Ker smo tudi sami izbrali PrestaShop kot osnovo za našo spletno trgovino, jo zelo dobro poznamo, redno posodabljamo, tako da lahko pridobljeno znanje, informacije in tudi informacije o potencialnih problemih posredujemo vam.

Tako vam v sklopu naših dejavnosti lahko ponudimo:

  • postavitev trgovine na osnovi PrestaShop v celoti
  • delne namestitve po dogovoru
  • spremembe in prilagoditve vizualne podobe
  • namestitev in prilagoditev razširitvenih modulov
  • migracije podatkov
  • povezave z drugimi sistemi
  • druge storitve, ki bi jih mogoče potrebovali za uspešno delovanje vaše spletne trgovine

Če potrebujete kakršnekoli informacije ali imate vprašanja nas kontaktirajte.

 

Email